Scenarkivet /

En kristen kväll

Hagar Malin Hellkvist Sellén

 Med En kristen kväll ger sig Malin Hellkvist Sellén in i samtalet om religion.Föreställningen är en fysisk filosofisk reflektion om tro och frälsning, gud och Jesus, kärlek, sexualitet och rörelse. Om ordet som blev kött och om kroppens politik.

En kristen kväll ingår i Never ending fight, queerfeministiska koreografier. Verket premiärvisades på Pusterviksteatern efter ett två veckor långt dansresidens.

Malin Hellkvist Sellén analyserar sin omvärld med skärpa, och skapar kritikerhyllad danskonst med utrymme för nyanser, avvikelser och brutna normer. Hon har en rad uppmärksammade och kritikerrosade verk bakom sig, bland andra Kung Kristina (2005), Bättre folk (2006) och Principerna (2006).

Malin arbetar i ett dialogiskt förhållande mellan teori och gestaltning. En kristen kväll ingår i koreografiserien never ending fight inom vilken hon producerar verk utifrån idén om att varken kropp, kön, sexualitet, identitet eller rörelse/dans är statiska tillstånd utan ständigt pågående processer.

Malin Hellkvist Sellén är inte själv troende. En kristen kväll föddes ur en vilja att undersöka hur det svenska kristna kulturarvet och dess samtida uttryck påverkar synen och skapandet av kropp, sexualitet, identitet och dans. En studie i tolkningsmönster och hur sanning konstrueras.

Publiksamtal efter föreställningen den 24 februari. 

En kristen kväll spelades 19 - 21 februari 2008, Pusterviksteatern, Göteborg och 28 & 29 februari, Scen för dans - NorrlandsOperan, Umeå, publiksamtal efter föreställningen den 28.

En kristen kväll produceras i samarbete med Pustervik Stora Scenen, Moderna Dansteatern & Scen för dans - NorrlandsOperan. Projektet genomförs med stöd av Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Framtidens Kultur och Göteborgs Kulturnämnd.


Sök