Scenarkivet /

Tango workshop och visning

Ute Walter / Marga Nagel / Charlotte Rivero

Programmet ingick i festivalen Underground GOES Overground som var en del av MDT c/o projekt som denna gång var c/oTelefonplan. 

Charlotte Rivero är tangoinstruktör och har infört och utvecklat queertangopedagogik i Sverige. 2006 startade hon den första queertangoverksamheten i Sverige. Charlotte har också undervisat på Teaterhögskolan och Danshögskolan i Stockholm  samt på queertangofestivaler i Hamburg och Buenos Aires.


Ute Walter och Marga Nagel är queer tango instruktörer från Hamburg. De har också grundat den årliga queertango festivalen i Hamburg vilket har bidragit till uppkomsten av en internationell queertango scene som fungerar som en plattform  där queertango dansare från hela världen kan mötas. Deras arbete har inspirerat och uppmuntrat queertango dansare i andra länder att skapa lokala queertango scener. Ute och Marga har också undervisat vid queertango festivaler i Stockholm och Buenos Aires. I Buenos Aires har Charlotte, Ute och Marga undervisat och skapat dansföreställningar tillsammans.

 

 


Sök