Scenarkivet /

Möt koreografen

Örjan Andersson

Ingick i Moderna Dansteaterns C/O projekt, denna gång c/o SITE.

Möt koreografen är en möjlighet för danspubliken att få träffa och prata med koreografer och dansare och tvärtom: här har danskonstnärerna chansen att verkligen samtala med sin publik. Under 60 minuter varvas visning av koreografiska sekvenser med förklaringar och förtydligande, framförda av fem dansare ur Andersson Dance och koreografen själv.

Möt koreografen" är ett publikstödjande projekt som handlar om mötet mellan den professionella utövaren och åskådaren där Andersson Dance besöker utvalda orter i Sverige med en specialsammansatt föreställning kring koreografi och dans.

Du får som publik komma nära dansaren och dess arbete. Du får möte en av våra just nu mest spännande koreografer mitt i sitt skapande tillsammans med dansarna. Du får se utdrag ur Örjan Anderssons senaste koreografier med speciellt utvalda dansare och du får möjlighet att ställa frågor.

Möt koreografen! syftar till att öka kunskapen om skapandet av modern dans genom att på ett enkelt och naket sätt blanda praktik och samtal vid ett introduktionstillfälle för publik/åskådare. Högklassiga dansare i högklassig koreografi presenteras naket och oförställt. Andersson Dance ger genom Koreografen Kommer publiken i Sverige ett nytt verktyg att förstå, lära och njuta av konstarten. 

(textkälla: http://www.anderssondance.com/SV/k_kommer/index.html)

 

 

 


Sök