Scenarkivet /

Bodyfluid

Granhøj Dans

FLUID

- en energiurladdning av musik och rörelse i en vätskebaserad scenografi

- energibetonad live improvisationsmusik placerad mitt i dansen

Fluid är en sceno-koreografisk musikföreställning om kroppens vätskor. Vätskan flyter fritt, utstöts, hålls tillbaka, begränsas, dirigeras, önskas...i kropp och rum.

Fluid är koreograferat som ett flytande scen- och kroppsrum av expansion och begränsninng i tätt samarbete med scenografen Per Victor.

 Musiken till Fluid är komponerad i ett intensivt repetitionsförlopp där tre musiker Ko de Regt, Henrik Jespersen och 4 dansare samt koreografen Palle Granhöj arbetar med en rad skisserade modeller.

Interaktion mellan musiker och dansare blir därför av omedelbar betydelse för den slutliga kompositionen - och kompositionen blir direkt inspirerad av dansen.

Detta sista är ovanligt, eftersom kompositionen, musiken, brukar vara det första färdiga elementet, varefter koreografi och dans fogas till.

Grunden för det sceniska uttrycket blir således ett annat och man kan därigenom nå en högre grad av samhörighet i upplevelsen, som inte endast begränsas till de utövande konstnärerna, utan också engagerar publiken. 

(översättning av dansk text ur programbladet till Bodyfluid)

 

 

 

 

 


Sök