Scenarkivet /

DO Art: How to be Original

Steinunn&Brian

Steinunn Ketildóttir (IS) och Brian Gerke (US) har arbetat tillsammans under artistnamnet Steinunn och Brian sedan 2007 när de debuterade Crazy in Love with Mr. Perfekt, deras första verk i sin trilogi om kärlek, sex och relationer. Duon är känd för sina otraditionella kompositionstil, sarkasm,humor och drama.

 

Steinunn och Brian ingår i Konstnärsnämndens

Internationella Dansprogrammets residens för internationella danskonstnärer i Göteborg, Under dessa tre veckor kommer duon bjuda in till work-in-progress, workshops och presenterar sina verk på flera scener i Göteborg med Atalante som värd och huvudscen.

Residenssamarbetet är långsiktigt och varje år kommer internationella danskonstnärer att bo och arbeta en längre period i Göteborg. Syftet är att skapa möten och utbyten mellan residenskonstnärerna och lokala danskonstnärer. Göteborgs residensgrupp skräddarsyr vistelsen med möten,samtal och workshops. Residensprogrammet omfattar resa, boende, studiotid samt ett skattefritt stipendium. 

 

I samarbete med Danskontoret, Göteborgs Dans och Teater Festival, Atalante, DanscentrumVäst och Dansbyrån. Tack till Svensk-isländska samarbetsfonden, Pustervik och GoldDigger Productions.

 


Sök