Scenarkivet /

Livet, Döden och Allt däremellan

WISP / GoldDigger Productions / Atalante

Gäst 24 september: Nasim Aghili är regissör och dramatiker. Hon är frilansande men jobbar 

mycket med den queerfeminstiska och antirasistiska konstgruppen Ful som bland annat ger ut konstpublikationen Ful. I oktober har Ful premiär på sin scenkonstproduktion HERE/HÄR på Fri Scen Stockholms Stadsteater.

 

Gäst 29 oktober författaren och journalisten Elin Grelsson Almestad.

 

Gäst 26 november kl 19 ANDY CANDY

Andy Candy är transaktivist, journalist, genusvetare, föreläsare och sakkunnig i transfrågor åt RFSL. 

Att prova andra uttryck än att enbart skriva texter är något Andy Candy har velat utforska under en längre tid och har samarbetat med fotografer och konstnärer. Hen har gjort konstfilmen I AM OTHER (CANDY & ME) 2007—2008 tillsammans med konstnären Conny Karlsson denna har visats bl.a. på Kunsthall Nikolaj, Köpenhamn och Bildmuseet, Umeå. Till den filmen skrev hen en monolog.

 

Andy Candy har medverkat i är ”Den moderna homofobin”. Där hen skrivit kapitlet ”I väntan på queertopia” som handlar om transfobi. Det skapades fortsättning på antologitexten som heter ”Klänningen” och blev en installation dokumenterad av Mattias Pettersson och publicerad i förra numret av tidningen Ful.

Just nu arbetar hen på en essä om transvård, en antologitext om kvinnoroller och har precis skrivit sin första teatermonolog.

 

Gäst 11 februari är Linda Spåman. 

Hon debuterade med romanen Kötthuvudet, förra året släpptes Misslyckat självmord i Mölndals bro och i vår kommer romanen Brf Ensamheten. Linda arbetar gränsöverskridande med performance, bildkonst och skulptur. Hennes konstnärsskap är ofta väldigt självbiografiskt. Det skall bli spännande att få veta vad hon får inspiration av och framförallt om det finns en baksida med att arbeta så självbiografiskt. 

 

Gäst 25 mars är journalisten och författaren Ika Johannesson. 

Hon var med och startade tidningen Sex. Hon har varit redaktör på tidskriften Filter och är idag redaktör för kulturprogrammet Kobra i SVT. Senast kom hon ut med en bok om den svenska metalscenen, Blod eld död, som hon skrivit tillsammans med Jon Jefferson Klingberg. 


Sök