Scenarkivet /

Metamorphos

Mireille Leblanc / Åke Parmerud

Mireille Leblanc har ett kanadensiskt ursprung och en bakgrund som dansare men arbetar nu som koreograf här i Sverige. Tillsammans med tonsättaren och media konstnären Åke Parmerud kommer hon under våren att skapa en interaktiv dans/media föreställning på Atalante.

 

Vad kommer ni att presentera? 

Mireille: Dans och ny teknologi. Åke kommer att skapa den tekniska delen och jag gör koreografin. Det kommer att vara ett danssolo, men blir som en duett tillsammans med den tekniska inramningen. 

 

Åke: Stycket kommer att heta Metamorphos, och som titeln antyder handlar det om att på olika sätt se hur kroppen kan anta olika former, men också olika funktioner i relation till sig själv eller i relation till något annat i rummet. Så vi utforskar liksom de olika aspekterna man kan tänka in i begreppet metamorfos. Vi började förarbetet till det här stycket i Tyskland där vi hade ett residens på Zentrum für Kunst und Medientechnologie i Karlsruhe. Där hade vi möjlighet att testa alla idéer. Vi skapade då ett kortare stycke där vi hade ”kroppsskuggan” som en slags tematik vilken vi undersökte från lite olika håll.

 

Vad har ni inspirerats av under arbetet med Metamorphos?     

Mireille: För mig är det jättespännande att arbeta med teknologi för jag känner fortfarande att det är ett nytt medium för mig. Vi har jobbat några gånger med det, men det är något som utvecklas hela tiden. Jag kan se det som en förlängning av rörelsen eller som en scenografi. Hur använder vi teknologi i förhållande till dansen? Och som titeln antyder så kommer föreställningen att vara i ständig förändring, vilket är en stor motivation.  

 


Sök