Scenarkivet /

Field

Tabea Martin

Vi möter en trio som visar prov på förälskelsens desperation och människans förtvivlade försök att känna stora känslor, fylla tomrum och finna närhet. Dansarna kastar av sig kläderna, klamrar sig fast och sjunger ett medley av kärlekslåtar för att sätta hjärtat i brand. Gruppen på tre faller isär men gör allt för att fortsätta att röra sig tillsammans. Det är en existentiell, utmattande och intensiv föreställning där dansarna bär varandra, hjälper varandra, kysser varandra, känner varandra, älskar varandra tills det inte längre är möjligt att stå ut med varandra. Koreografen Tabea Martin är baserad i Amsterdam och Zürich och hennes arbete tar ofta avstamp i sociologiska frågor, där mänskligt beteende och kreativa processer har en central roll. Dansstationen har visat hennes verk Duet for Two Dancers (2013).

POPQUIZ! Innan föreställningen körde Fredrik Öslöf mannen bakom Popquiz Malmö och På Styret ett popquiz i vår foaljé där alla som hade biljett till kvällens föreställning kunde delta. Kvällen till ära så har han satt ihop ett quiz där kärlekslåtar och dans är temat.

Koreografi: Tabea Martin
Koreografiassistent: Viola Perra
Dansare: Kateřina Dietzová, Kiyan Khoshoie, Carl Staaf
Dramaturgi: Youness Anzane
Ljus: Minna Heikkilä
Kostym: Mirjam Egli
Produktion & distribution: Cecile Brissier / Kilim Production
Tack till: Sebastian Nübling, Matthias Mooij, Rebecca Weingartner, Laura Pregger, Pol Bierhoff
Foto: Pablo Grendelmeier
Video: Artless Films
Produktion: Tabea Martin
Samproduktion: Gymnase CDC / Roubaix – Kaserne Basel
Partners Rotterdamse Schouwburg / Rotterdam – Theater aan het Vrijthof / Maastricht – Grand Theatre / Groningen – ADN / Neuchatel
Med stöd av: Centre National de la Danse i Paris, Kanton Basel-Landschaf

Turné genom Dansnät Sverige utvald till Aerowaves Twenty 15.
På turné:
29 sep: Umeå, NorrlandsOperan
1 okt: Uddevalla, Regionteater Väst
4 okt: Kungsbacka, Kungsbacka Teater
5 okt: Halmstad, Halmstad Teater

 


Sök