Scenarkivet /

Landet Inuti

Joakim Rindå / Victor Wigardt / Mattias Brunn / Mårten Andersson

Landet Inuti är en föreställning om mötet mellan den vi är och hade kunnat vara, om svensk landsbygd och queera erfarenheter i skuggan av storstadsnormen. Under 2016 har det konstnärliga teamet för Landet Inuti träffat människor på en mängd orter i Sverige med syftet att ta del av människors egna historier om att lämna, att stanna och att återvända. Dessa berättelser och erfarenheter utgör grund för föreställningen.

2014 iscensatte delar av samma konstnärliga team (Joakim Rindå, Mattias Brunn, Victor Wigardt) Vårt förakt för svaghet på Skärholmen Stockholms Stadsteater. Föreställningen turnerade till många orter i Sverige och fick ett varmt mottagande från både publik och press och valdes även som en av de bästa föreställningarna till Bibu, scenkonstbiennal för barn och unga. Mårten Andersson har setts i en mängd riksteaterföreställningar, regisserat och medverkade senast i föreställningen Dagbrott som turnerade hösten 2016. Landet Inuti är en samproduktion mellan Riksteatern och Folkteatern i Gävleborg.

CREDITS: Av: Joakim Rindå, Mattias Brunn, Victor Wigardt, Mårten Andersson Regi: Joakim Rindå Medverkande: Mattias Brunn, Victor Wigardt och Mårten Andersson Scenografi/kostym: Charlotta Nylund Fotograf: Martin Brunn

En del av Stolt Scenkonst 2017.

 


Sök