Scenarkivet /

Ursäkta oss

Khamlane Halsackda

Ursäkta oss är en skruvad och humoristisk dansperformance; en totalupplevelse som tvingar dig att möta dina egna föreställningar om identitet, samhörighet och integration. Platsen är en SFI-lektion. Studenten du själv. Rummet en kameleont som skiftar mellan klassrum, teaterscen och drömvärld. Här möter vi tankar kring språkförbistring, misskommunikation och språkliga begränsningar. Ursäkta oss är en föreställning i lektionsformat som inte bara ställer det svenska språket på ända, utan som också får dig att skratta, häpna och lära dig nya saker.

Allt kokas till slut ner i en ack så enkel, men ändå svåruppnådd önskan: att människor ska lära känna varandra. Koreografen Khamlane Halsackda har, liksom de andra tre dansarna på scenen, själv kommit som invandrare till Sverige. Under året har de träffat SFI-klasser och nyanlända runt om i landet och lyssnat till deras personliga berättelser som tillsammans med dansarnas egna erfarenheter ligger till grund för föreställningen

8 NOV KL 14.00 – 15.00 SAMTAL PÅ MODERNA MUSEET MALMÖ I samband med utställningen PUBLIC MOVEMENT: OM KONST; DANS OCH POLITIK och föreställningen Ursäkta oss på Dansstationen arrangerar Moderna Museet Malmö ett panelsamtal där Khamlane Halsackda tillsammans med Chris Schenlaer, Andreas Nilsson FRÅN Moderna Museet Malmö och Anna Nygren, Sfi-lärare, kommer att diskutera rörelse, migration och processen bakom Ursäkta oss.

KORT OM KOREOGRAFEN Malmöbaserade Khamlane Halsackda flyttade vid fyra års ålder med sin familj från Laos till Storbritannien. Under sina år i London hann han arbeta på bland annat The Royal opera House så väl som med kompaniet Random Dance. Han har också jobbat med artister som Kylie Minogue och Christina Aguilera samt varit koreografiassistent för filmen ”Harry Potter och den flammande bägaren”. Idag koreograferar han sina egna verk och arbetar på in-discourse och Rörelsen-Koreografer i Skåne. Dansstationen har visat flera av Halsackdas tidigare verk, senast The Doctor (2016).

CREDITS:
Koreograf: Khamlane Halsackda
På scen: Khamlane Halsackda, Nidia Martinez, Pietro La Loggia, Majula Drammeh
Ljus: Imre Zsibrik
Musik: Silas Bieri
Regiassistent: Maria Herranz
Foto: Alexis Rodríguez Cancino

Nationell samproduktion som 2017 turnerade genom Dansnät Sverige med premiär 13 okt i Uddevalla.

 


Sök