Scenarkivet /

DEAD

Beauty and the Beast

I mer än två decennier har duon Beauty and the Beast, Amanda Apetrea och Halla Ólafsdóttir, varit en mytisk kraft inom danskonsten. Tillsammans har de skapat nya lyriska uttryck med sina hesa röster och poetiska danser – mediterandes över kärleken och hjärtesorger, vänskap och gemenskap, över krig, död och sex.

Deras nya föreställning, DEAD, är en pornografisk och dystopisk dansföreställning som genom inre och yttre verkligheter löder samman dans, poesi och musik med skönheten i det mörka. Den undersöker uttryck för sexualitet, kropp och kön och flirtar med kraften som finns i kåthet och lust. En kraft som de tror kan flytta berg.

Föreställningen utförs under samtycke i samförstånd med sin publik, vilket innebär att de som väljer att delta går med på vad som än händer under föreställningen. Det innebär också att vem som helst kan lämna rummet när som helst.

Som alltid handlar det om er och om dem och all kärlek däremellan.

KORT OM KOREOGRAFERNA: Beauty and the Beast är ett fakeband, en dansföreställning, en fest, en workshop och ett livslångt samarbete mellan koreograferna Amanda Apetrea och Halla Ólafsdóttir. De har jobbat tillsammans och isär I olika konstellationer och projekt i flera år. Det handlar alltid om vänskap och de är aldrig ensamma.

CREDITS:
Av och med: Amanda Apetrea och Halla Ólafsdóttir
Ljusdesign och scenografi: Chrisander Brun
Med musik av: Karin Dreijer, Linnéa Martinsson och Zhala Rifat
Text: Amanda Apetrea och Halla Ólafsdóttir
Skräddare: Kajsa Lisa Larsson
Producent: Sara Bergsmark
Foto: Märta Thisner
Rådgivare: Nadja Hjorton och Chrisander Brun
Ljudmix: Elize Arvefjord
Teknik: Björn Kuajara
Administrativ struktur: Konstnärskooperativet Interim kultur
Samproducerad av MDT, Atalante, Dansstationen och BUDA Art Center, med stöd av Konstnärsnämnden, Stockholms Stad och Kulturrådet. Presentationen är en del av EU-projektet [DNA] Departures and Arrivals, vilket är sam-finansierat av Europeiska Kommissionen genom programmet Kreativa Europa.

 


Sök