Scenarkivet /

Eurydike och Amor

MODEensemblen

Om handlingen ur programtexten:

"Eurydike och Amor träffas. För första gången träder de ur varsin saga och möts. Bägge lever singelliv efter att var och en på sitt håll mött, fått och haft en livsavgörande kärlek. Den grekiska skogsnymfen Eurydike har älskat Orfeus, sångaren som sjöng så att alla lyssnade – människor, växter och djur, ja till och med själva döden. När Eurydike dog av ett ormbett begav han sig till Hades för att försöka hämta henne tillbaka och hade sånär lyckats, sägs det. Men han vågade inte visa sig för henne utan såg till att de enbart möttes nattetid. När hon en gång tände lampan för att se, övergav han henne. Både Amor och Eurydike vet att de aldrig mer ska träffa någon like. Och nu stöter de ihop med varann.

 

FÖRSTA AKTEN

De lever mitt ibland oss. De är inte ute efter att träffa någon ny partner. Men blir intresserade efter hand som samtalet utvecklar sig. Samtalet är en katt-och-råtta-lek, som slutar i en undran – hur ska det gå?

 

ANDRA AKTEN

Vi förstår att de har setts men inte legat med varann. Nu har kvällen kommit när de antingen ska göra det eller gå vidare utan varann."


Sök