Scenarkivet /

odödlig topp / immortal summit

Lydia Östberg Diakité / Bambam Frost

Om Lydia Östberg Diakité & BamBam Frost
Lydia Östberg Diakité är en dansare, koreograf och facklig organisatör som sedan 2013 är baserad i Köpenhamn. Ö. Diakité inspireras av och refererar i sitt arbete till populärkulturella fenomen, hyper-performativitet, samtidskritik och ömhet. Dessa teman och koncept gestaltas i verken EMBRACE och CRY BABY. Ö. Diakité arbetar med en intersektionell feministisk ingång i sina konstnärliga processer och praktiserar avkolonisering av konstskapandet och ser ett värde i att forma nya kollektiva verkligheter. Ö. Diakité la grunden till Dance Cooperative och driver det tillsammans med 15 konstnärer i Köpenhamn. Sedan 2019 sitter Ö. Diakité i styrelsen av The Union, en fackförening som arbetar mot eliminerandet av rasism på kultur och konstscenen i Danmark.

BamBam Frost är en dansare och koreograf, baserad i Stockholm. Frost arbetar ut ett intersektionellt feministiskt perspektiv och hennes arbete är i ständig transformation och dialog med samtiden. Hon har ett starkt intresse för sociala danser och populärkulturella fenomen, med blicken mot den samtid de uppstått ur. Hennes senaste dansföreställningar; SORRY, SO SORRY och YES tar alla avstamp i populärkultur och samhällskritisk science fiktion. I verken insisterar hon på njutning och fiktion som kompass för att kunna fantisera fram och forma koreografiska förslag på förändring.

 

 Initiativtagare, produktion, koreografer, dansare: Lydia Östberg Diakité and BamBam Frost
Kostymdesign: Lydia Östberg Diakité, BamBam Frost
Kompositör: Holger Hartvig
Ljuddesign: Neda Sanai
Session Musicians: Holger Hartvig and Aase Nielsen
Set design: Lisa Berkert Wallard
Ljusdesign: Anton Andersson
Foto: Märta Thisner
Grafisk design: Ali-Eddine Abdelkhalek, EUROSTANDARD
Produktion: Johnson & Bergsmark, Nordberg Movement, Jessie McLaughlin (MDT).
Administration: Konstnärskollektivet Interim Kultur
Samproduktion: Turnéslingan Tre scener (MDT, Atalante & Dansstationen), Norrlandsoperan, Dansehallerne och Life Long Burning – Towards a sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe project (2018-2022).

Med stöd av Kulturrådet, Stockholm Stad, Region Stockholm och Konstnärsnämnden.

 


Sök