Scenarkivet /

Inpex DIY Video Festival Workshop

INPEX

Inpex DIY Video Festival  - Workshop med Siegmar Zacharias
9 – 10 Februari
, Clarion Hotel Stockholm, lördag 10.00 – 16.00 & söndag 14.00 – 18.00, Clarion Hotel Skanstull, Ringvägen 98 (Stockholm) 

Inpex DIY Video Festival är en intensiv två dagars workshop med den Tyska performancekonstnären och förhandlingsexperten Siegmar Zacharias.

Inpex DIY bjuder in en liten och speciellt utvald grupp professionella utövare, från olika områden, att delta i en workshop som fokuserar på pro-aktiva relationer till online- och digitala verktyg, specifika för skapande och distribution av performance och rörelse relaterade diskurser och material.
Workshopen har som mål att initiera diskussioner och produktiva samarbeten mellan utövare, teoretiker och aktivister från olika verksamhetsområden och avser undersöka nya produktionsmodeller, designade för och av utövare,

Siegmar Zacharias kommer inledningsvis att – utifrån sitt arbete med olika förhandlingsstrategier - kartlägga DIY fältet och dess relation till användarskapat material. Arbetet fortsätter vidare med diskussioner i arbetsgrupper för att ta fram innovativa kroppsrelaterade och diskursiva teorier/praktiker.

Siegmar Zacharias är en performance relaterad konstnär som bor och arbetar i Berlin. Hon studerade vid Das Arts och har sedan dess arbetat med förhandlingsstrategier, retorik och performancekonst. Siegmars arbete fokuserar på att utveckla nya format för deltagande och aktivering av publik och åskådare inom teater-, föreläsning-, dans- och multimediaföreställningar.

Inpex DIY Video Festival är ett projekt i samarbete med Moderna Dansteatern C/O och node.stockholm.


Sök