Scenarkivet /

ZOO

Interakt

Program

21.30 10 performance samtidig

22.20 Presentation

22.30 Filmklubb

23.00 Chihuahua går i graven

23.30 Walking/The Subtle

23.45 Simon Says

00.00 Paus med Make it happen

00.30 Begravning av synt utomhus

00.30 Make it happen spelar skivor

03.00 Slut

Make it happen: Chihuahua går i graven

Make it happen startade 1997 i Stockholm och har sedan dess arbetat med att ge ut skivor med oetablerade grupper och konstnärer som arbetar med musik, ex Karl Holmqvist, Saralunden, Puppet Masters, samt arrangerat spelningar och turnéer runt om i norden. Första skivan som gavs ut var en vinylsingel med gruppen Chihuahua. År 2000 släpptes även ett fullängdsalbum med gruppen. Det svårkategoriserade och multiinstrumentala storbandet, med ibland upp till 20 medlemmar på scen, har efter ett stort antal livespelningar blivit mångas livefavorit. Det är med stor sorg vi meddelar att bandet, med upphovsmännen Viktor Brobacke och Henry Moore Selder i spetsen, beslutat sig för att splittras. Men gruppens tydliga mexikanska influenser sitter i och under ZOO kvällen kommer nu därför även Chihuahuas död att firas. Den karaktäristiska Chihuahuasynten (en JVC) kommer att begravas ute på Skeppsholmen ackompanjerat av en sista låt framförd av bandet. Därefter kommer medlemmar ur Chihuahua spela skivor som inspirerat dem. Make it happen säljer även billiga chihuahuaskivor under kvällen.

 

Moose dance company: bitar ur Walking/THE SUBTLE

Stycket har premiär fre 29 nov. på Moderna Dansteatern. Moose är ett ungt danskollektiv som drivs av Anders Jacobson, Emelie Jonsson och Oscar von Seth. På bara några år sedan starten 1998, har de gjort ett antal dansfilmer och produktioner som bl a satts upp på Blå lådan, Dansens Hus. Vi har ockå sett dem dansa i koreografier av bl a Kenneth Kvarnström, Philippe Blanchard och Bounce m fl.

 

Galleri Simon Says:

Maríanne Zamecznik och Stina Högkvist har premiär för Simon Says, ett för tillfället ambulerande galleri. Initiativtagarna, som är exstudenter på Konstfacks curatorlinje kommer att ha release för det nionde och sista numret av tidningen ORGAN med tema porr. Kvällen till ära bjuder de på smygläsning av p-novell av inte mindre än konstlektor Sven-Olof Wallenstein. Simon Says har även en ockult hörna där man kan prata om allt möjligt, gärna om konst.

 

Klubb Super:

Klubb Super 8, som funnits i fem år, är klubben som bryr sig om de där filmerna som kulturkoftorna helst vill glömma: billiga gamla skräckisar, kung fu, sexploitation och annat lågkulturellt slagg. På ZOO presenteras: This little bullet (John Wayne i cowboyutstyrsel visar hur kul man kan ha med vapen om man bara är lite försiktig) Hemlig Överraskning (landskap i dimma, drömlogik och en liten varg)

 

Breakfast Club: 10 performance samtidigt

Missade du Breakfast Clubs nattlånga performancekavalkad med frukost den 15 juni på Skeppsholmen, har du chansen att upptäcka en komprimerad version med c:a 10 olika performance, alltifrån butohdans till feministrap runt om i lokalerna, samtidigt.

 

 


Sök