Scenarkivet /

Barnens Zoo (2004)

Interakt

 

Syftet med Barnens Zoo:2 var att visa upp en bredd av konst och kulturskapande som barn dagligen inte kommer i kontakt med. Med Barnens Zoo:2 öppnar Interakt upp för föreställningar kring olika konstformer, musik, dans, teater, konst etc. Genom att presentera kultur i annorlunda former skapar vi nya möten och öppnar för den egna kreativiteten hos barnen.Verkstäderna leds av verksamma konstnärer som visar på nya sätt att skapa:

Dockteaterverkstad med Barnens Underjordiska Scen
Skumgummi-Erika och kartong-Charlie från BuS kommer med sitt super-pedagogiska dunder-material att göra dock-teater-dockor och dock-teater-teater med..alltså Dock-Teater.
De håller med ramar. Du får hålla dej innanför eller utanför, det är upp till dig.
De gör dock-teater på sitt vanliga BuS-enkla sätt, inte svårt. Men de kan göra det svårt om de vill också. Allt går. Det är dock-teater-folk och fä. Och hundar som gäspar och blundar. Eller bara nåns gamla mormor. Det är ganska så improviserat allting.. som allt som är roligt.. www.underjordiska.com <http://www.underjordiska.com>
Lyssna till Frida Nilssons barnradio.
Frida Nilssson, är 25 år och har skrivit program till barnradion i Sveriges Radio sedan 2001. Hösten 2004 kommer hennes första bok ut på förlaget Natur och Kultur, Kråkans otroliga liftarsemester. Närmast arbetar hon med nästa serie för barnradion på P3 och med hennes nästkommande bok, som kommer ut 2005.
Bygg och fix med bröderna Alexander och Peter Barsky
Dagens till ära kommer bröderna Barsky att visa hur enkelt du kan bygga din egen lådbil!
Ta med störtkrukorna det kan bli lådbilsrally!
Filmverkstad med Lotta Barlach och Måns Nyman
Tillsammans med Lotta och Måns skapas sakletaranimationer av och med dagens arkeologer, som är alla barn! På Skeppsholmen kan man hitta en massa roliga grejer som får ett nytt liv framför kameran!
Lotta Barlach arbetar experimentellt i ett gränsland där scenografi, kostym, konst, foto och samtidsarkeologi möts. I de flesta av hennes verk använder hon föremål som hon ger ny innebörd och ett nytt sammanhang. Måns Nyman är vj och videokonstnär.
Musikverkstad med Miya Cuzner
Miya Cuzner studerar till Rytmikpedagog på Kungliga Musik Högskolan i Stockholm. Hon medverkar som musiker och skådespelare i Teatergruppen Stockholm, och arbetar som musikledare på teaterkollo Barnens ö. Miya har som personlig utsikt att bli en sagoberättare med musik och rörelse. På Barnens ZOO:2 kommer hon att ha med sig en amadinda och andra slagverk och lära ut olika sånglekar som barnen kan spela och sjunga med.
Mys till visreagge med Laleh
Laleh är en 21-åring från Göteborg. Hon sjunger både på engelska och svenska och skriver låtarna själv. Dessutom producerar hon sitt eget material, i sin egen garderob! Laleh har influenser från många olika musikstilar. Hon sjunger om allt från låtar om bostadsproblematiken till barnvisor.


Sök