Scenarkivet /

Destination Atalante (13 februari 2023)

Atalante

Tanja Andersson är koreograf och dansare, aktuell med verket Wiggling Things som samproduceras av Turnéslingan Tre Scener (Atalante i Göteborg, Dansstationen i Malmö och MDT i Stockholm). På Destination bjuder Tanja på en presentation av processen med föreställningen som har urpremiär på Atalante 3 mars. 

 

Vida Vojic’ är trummis, performancekonstnär, sångare, författare och blivande rockstjärna, från Göteborg och med starka band till Berlin och London. Hennes nuvarande arbete fokuserar på trumspel som ett sätt att förstärka input, trigga fysiska vibrationer och väcka alternativa tillstånd. Genom att studera forntida poesi, icke-västerländska trossystem och marginaliserad historia, använder hennes vokala uttryck humor, kraft och upprepning för att undersöka frågor om hegemoniska tankesätt och den nutida krisen av passivitet, vilket erbjuder upplevelser som är helt konfronterande för den (kollektiva) kroppen och själen.

 

Med en rörelsebaserad praktik går Joel Heirås i scenisk dialog med en rörelsebaserad åkomma och dess yttringar. Joel fann sig diagnosticerad med Parkinsons sjukdom i januari förra året, och genom att intressera sig för och lära känna symptomen söker han efter metod och perspektiv för att hantera sitt öde. Går det att hitta ett förhållningssätt bortom ressentiment och acceptans, ett radikalt bejakande där sjukdomens språk blir material för kreativt skapande? Utifrån begrepp som innerlighet, extas och sorg ger han sig i kast med uppgiften. Verket görs med support från Danskompaniet Spinn. Ögon utifrån: Sebastian Ruiz och Michael Norlind.


Sök