Scenarkivet /

scenarkivet.se – vi skriver historia!

Scenarkivet är ett samarbetsprojekt mellan de fria scenerna Atalante i Göteborg, Moderna Dansteatern i Stockholm och Dansstationen i Malmö. Syftet är att i en sökbar databas dokumentera den unika verksamhet som under tjugo år har bedrivits vid dessa scener och som idag utgör en väsentlig del av det scenkonstärliga arvet i Sverige.

Utöver verktitlar och speldatum innehåller databasen information om de koreografer, dansare, scenografer, ljussättare, kostymörer, musiker och många andra som medverkat i uppsättningar på de tre scenerna.

Scenarkivet finansieras av Kulturrådet och ingår i Access, regeringens satsning på arkivering, dokumentation och tillgängliggörande av kulturhistoriskt värdefulla samlingar. Huvudman för Scenarkivet är föreningen Atalante i Göteborg.

Scenarkivet kommer att vara tillgängligt men under utbyggnad fram till årsskiftet 2007/08 då vi räknar med att bortåt 1500 föreställningar skall finnas i databasen. Därefter kommer sidan löpande att uppdateras med information om nya föreställningar på våra scener.


Sök