Scenarkivet /

...på festen...

Dorte Olesen / Ossi Niskala

I föreställningen, som har underrubriken en middagsrysare och som kretsar kring en (verklig) trerättersmiddag med (äkta) middagsgäster hämtade ur publiken och (riktig) mat, bjuds det både bröd (ätbart) och skådespel (live). Kort sagt så bjuds det på njutning för alla sinnen, utom möjligen för sinnena hos den del av publiken som inte får någon mat. Kreatörerna, såväl de ordinarie som de inbjudna, bejakar sina fantasier och lockar publiken att ta steget över till en eller flera annorlunda (ibland väldigt annorlunda) världar. Följande text kan ses som en ideologisk värdegrund i denna rysansvärda fest:

Ett hurra för Sveriges gym och alla medlemmar i Livets Ord. Vi skyddar din knasiga hjärna, kom och lek du underbara kropp. 

På min fest, i min stad.

En hyllning till våra gäster.

Allsång kring maten. McDonalds ur vägen.

Skydda din skog, låt maten va' go'.

Tack och adjö. Alla ska ändå dö.

Släng huvudet mellan benen placera fötterna på huvudet, spelreglerna skrivna i pannan och med traditionerna i mössan försöker vi desperat glömma bort dem och bejakar våra vilda fantasier, utmanar människor att dyka in i våran värld av musik, bild, drömmar dans, cirkus, vänner, ovänner, allsång och först och främst njutning.

En måltid men inte den sista...

Läs mer

Medverkande

Koncept
Musik
Gästkreatör
DJ
Musiker
Dans
Aktör
Middagsgäster
  • Personer ur publiken
Kock
Scenografi
Mask
Grafisk form
Foto
Produktion

Sök