Scenarkivet /

Plutôt la Vie

Lena Josefsson / Kompani Raande-Vo

”Vi har tagit oss tid att på djupet gå in i ett seriöst utforskande arbete. För mig som koreograf har det varit utmanande och inspirerande att få tillgång till äldre dansare med lång erfarenhet och hög kvalité.
Åldersspridningen är mellan 20-45 år och erfarenheten som dansare varierar från ca 25 år ner till 1 år. Det har tvingat de unga dansarna att växa snabbt och de har verkligen utvecklats mycket under denna tid.
Jag vill att dansarna ska vara delaktiga i den kreativa processen, stötas och blötas med varandra, få en gemensam känsla för tid och rum. Därför formas också mina verk efter de mäniskor jag valt att arbeta med och som också valt mig. De är viktiga för mig. Tillsammans ger vi oss ut på det äventyr som varje process kräver. En idé kan förändras under arbetets gång. Slutprodukten blir inte alltid det jag tänkt mig från början även om själva grundidén finns kvar. Det är spännande.”

Lena Josefsson om Plutôt la vie (citat från Dansens Hus hemsida)

Plutôt la vie, som hade premiär 18 april på Hjalmar Bergmanteatern i Örebro, turnerade under hösten 2008 i Dansnät Sverige. 

 


Sök