Scenarkivet /

Ett mästerverk

Diggapony

Ett Mästerverk ingår i Moderna Dansteaterns c/o projekt, denna gåg c/o Moderna Museet.

Diggapony ställer sig frågan om de som tidigare gjort mästerverk också vetat i förväg att det skulle bli just ett mästerverk? Vad gör ett mästerskap så mästerligt och storslaget och är det möjligt att skapa ett modernt mästerverk? I detta fall var det nämligen en självklar ingivelse den dag de besökte Moderna Museet för att undersöka platsens möjligheter. De fann att studion är exemplarisk att framföra ett mästerverk på. Huset omsluter dessutom diverse andra mästerverk redan. Diggapony är övertygade om att det mästerliga gömmer sig i alla möjliga beståndsdelar och kommer skapa och genomföra varje detalj i en mästerlig anda.

Vad?

"Vad de ska göra är hemligt fram till premiären, men de avslöjar att 20 kilo is, 40 knivar och en kör på tolv personer står med på rekvisitalistan. Hela föreställningen är 30 minuter och äger rum på Modernas nya satsning Studion. Där visas unga, oetablerade och experimentella konstnärskap för en publik som vill se det allra senaste. Inträdet är gratis och före och efter föreställningen blir det bar och musik."

Var?

"Det föll sig naturligt. Moderna är ju fullt av mästerverk, så det är den optimala platsen att utföra ett eget mästerverk, säger Rebecca Chentinell som tillsammans med de två andra dansarna Andrea Csaszni Rygh och Linnéa Martinsson utgör Diggapony."

(Citat från DN/På Stan, 4 dec 2008)

 


Sök