Scenarkivet /

Contemporary on Ice - Pröva på!

Minna Krook

Cirka 1000 personer såg konståkare från Boo SK göra en konståkningsuppvisning och nästan 200 personer provade på att bli koreograferade på is under det tre dagarna i början av januari.

Koreografen Minna Krook fick ett uppdrag av Moderna Dansteatern att skapa en workshop för Kungsan, i samarbete med Boo SK och deras tränare Pia Petterson. En Prova på stund för amatörer. Här berättar hon om arbetet med workshopen:

Jag tog kontakt med Pia, och berättade hur jag tänkte lägga upp workshopen, som skulle vara ca 30-45 min. Pia svarade att de gärna ville göra en uppvisning och sedan bistå mig  i workshopen. Vilket var nödvändigt då jag är en person som vanligtvis åker skridskor en gång om året. Jag åkte ut till deras träningshall, Nacka Ishall, för att se hur de tränade och träffa dem. Det kändes roligt och lättsamt att tillsammans med Pia och konståkarna hitta rörelser som skulle kunna fungera. Men vi hade inte mycket tid. Tre tillfällen endast, då jag stal tid från deras ordinarie träning för tävlingar. Jag plockade fraser som de gjorde under sin träning, och skapade en form för uppvisningen. Musikvalet gjorde jag på samma sätt, jag plockade något som de var vana vid på träningen och som hade en takt som fungerar med många olika slags rörelser. Konståkarna memorerade och repeterade in numret så snabbt, och gjorde det så fint. Efter våra tre träffar i ishallen på ca 30-45 minuter hade vi skapat ett nummer på 5 min. och en fungerande workshop. Bra jobbat av oss. Dagarna i Kungsan gick fint, folk imponerades av konståkarna och var med och tränade på köttbullen, bubblan, tuppen och annat svårt på workshopen.


Sök