Scenarkivet /

Music Doc Gbg

Music Doc

Program:

16.30 Dörrarna öppnas
17.00 Livespelning med duon Moustad
17.30 -18.40 Musikdokumentären Wild combination - a portrait of Arthur Russell
19.00 Livespelning med The Dora Steins

Filmen Wild Combination - A Portrait of Arthur Russell är regissören Matt Wolf's kritikerhyllande och visuellt fängslande skildring av avantgardekomponisten, singer/songwritern, cellisten och discoproducenten Arthur Russell. Före sin bortgång 1992 skapade Russell musik som omfattar en mängd musikgenres, från pop till experimentell konstmusik. Nu femton år efter hans död har hans musik äntligen hittat sin publik. Med ett unikt arkivmaterial, intervjuer med Arthurs familj, vänner och medarbetare bland andra Allen Ginsberg och Philip Glass tecknar Wolf ett ömsint porträtt av den mytomspunna artisten. (ttp://www.arthurrussellmovie.com/) 

Detta är den fjärde upplagan av Music Doc festivalen på Victoriateatern och biograf Spegeln i Malmö. Music Doc festivalen pågår från den 23 februari tom 1 mars i Malmö. Dagarna innan officiell festivalstart värmer man upp genom att gästspela på bland annat Doc Lounge, En Afton och Biocentrum Limhamn. Under Music Doc visar vi även filmer på Kino i samarbete med Folkets bio i Lund. Den 4-8 mars besöker vi kusinen/kompisen Tempo i Stockholm. i gör även en nystartad upplaga av festivalen i Göteborg 2-5 april på Henriksberg, Mitt Andra Hem och Hagabion - och föregås av denna teaser i form av picknickbio den15 februari .

Med fyra år på nacken har Music Doc etablerat sig som Nordens ledande festival för musikdokumentärer. Festivalens målsättning från start har varit att erbjuda publiken musikfilmer med hög kvalité som spänner över ett brett spektra av musikgenrer och teman. Många av filmerna på Music Doc är lokala eller internationella premiärvisningar av det allra senaste inom musikfilm.Festivalen ger även rum för kreativa samtal, workshops och möten under festivaldagarna och i år vill vi lyfta fram publikens bidrag och betydelse till festivalens utformning.


Sök