Scenarkivet /

Vibragera

Martin Forsberg / Tyst Teater

Malmö- och Köpenhamnsbaserade koreografen Martin Forsberg - studiokoreograf hos Dansstationen 2008 - har tillsammans med två hörande dansare från Sverige och två döva dansare från Sydafrika och Japan skapat ett verk som hörs, ses och känns.

- Föreställningen är en sorts undersökning av kroppen, dess musikalitet, fysiska begränsningar och av illusionen i tid och rum. Det är också en föreställning med hög teknisk kompetens där vi bland annat kommer arbeta med sensoriskt ljud, d v s ljud som känns i form av vibrationer, säger Martin Forsberg.

Vibragera har premiär i reaktorhallen på KTH den 11 mars. Eftersom det är en pionjärföreställning kommer den att direktsändas från reaktorhallen till Gallaudet University i Washington DC i USA, där ca 7000 döva eller hörselskadade studenter får möjlighet att se föreställningen i realtid, liksom till ett antal biografer inom Folkets Hus & Parker runtom i Sverige, bland annat på Spegeln i Malmö. Därefter går Vibragera ut på Sverigeturné med start hos Palladium i Malmö.

I samband med föreställningen arrangeras ett Eftersnack som tar upp frågeställningar som hur man arbetar fram en föreställning där hälften av ensemblen är hörande och andra hälften döv? Publiken kan också ställa frågor till koreografen, dansarna och ljuddesignern. Dövtolk kommer finnas på plats. (arrangeras i samarbete med Folkuniversitetet)


Sök