Scenarkivet /

Plattform för ny dans 25 april 2009

Dansstationen

Program

EDge 09 (London)

The postgraduate performance company of London Contemporary Dance School.
"Ohm Bou e" - ett kort verk av
James Jackson/Maria Jardardottir och "Not Quiet" - ett längre verk för hela gruppen av Hanna Gillgren/H2dance. Dansare: Ingrid Abeleda, Kirsty Arnold, Katherine Baldwin, Philippa Collumbel, Adelle Collyer, Myrto Gkouzelou, Carlota Gonzalez Mantecon, Christina Kalliafa, Rebecca Stancliffe, Luke Birch och Neil Hainsworth.

Claudine Ulrich (duett)

En av dansaren och koreografen Claudine Ulrich specialiteter är platsspecifika verk. Den här kvällen framför hon en hängande duett i vår tross...work in progress inför "Prinsessan", ett kommande utomhusprojekt sommaren 2009 i träd och på husfasader. Musiker Johan Ohlsson.

Rumiko Otsuka (trio)

Rumiko Otsuka var en av dem som gjorde ett dansstopp på Danscentrum Syds buss-sightseeing under Teaterns dag tidigare i vår. Om du missade det då, får du en ny chans att se hennes bidrag på Palladium denna kväll. Dans C Ulrich, Miguel Cortes och Pietro laLoggia. I foajén.

InMotion (trio)

Tre av InMotions medlemmar, Ida Klara Johansson, Elinor Matti och Siri Persson har bjudits in att delta i en dansfestival i Alger i slutet av maj där de ska presentera ett nytt verk. Det ska bli en koreografi som utgår ifrån människans drömvärld, hallucinationer och tankar. På plattformen får vi se deras skiss så här långt.

 


Sök