Scenarkivet /

Änglarum Malmö

Dansstationen

 

ÄNGLARUM framfördes första gången på Röda Sten i Göteborg med Floke och Parkerad Rörelse och med en musikidé av Gunnar Eriksson. Dansstationen producerade sedan ÄNGLARUM i Ljusets Kalender i Malmö okt 1997 och i Skeppsholmskyrkan i Stockholm under Kulturhuvudstadsåret april 1998 som en TRIO FÖR TRE STÄDER, med dansare från de tre städerna ochmed  en kammarkör från den stad där verket framfördes, och med tre dagars förberedelser.

I Malmö medverkade Bronja Novak och Mette Wiik från Parkerad Rörelse/Göteborg, Maria Mebius-Schröder från Flioke/Göteborg, Lars Eidevall o Gunnel Erlander från DIGT/Malmö och Anne Külper o Ingrid Olterman, TIGER/Stockholm. Malmökören Mixtus Cantus sjöng Mozart, Taube, Bach, Härlig är jorden, Were you there och Ting tar tid.

Malmö Stadsbibliotek - Ljusets Kalender var då nyöppnat som en fantastisk plats för kunskap, nyfikenhet, möten och visioner. Naturen har kontakt med det formade genom glasytorna. Intellektet möter skönheten. En perfekt landningsbana för änglar, musik, sång och ord.

Den improviserade happeningen började kl 21.00 efter bilbiotekets stängning, och publiken ledsagades runt i den nybyggda delen av biblioteket med hjälp av kören och dansarna och med utrop i hissar och från informationsdisken. Torsten Schenlaers text "Jag hade aldrig sett en ängel" lästes och Tanja Mangalanayagam vandrade förbi utanför glasrutorna som en ensam ängel i natten.

Musiker var Peter Nilsson, sopransax och Herman Müntzing, bas. Ljusriddare Lars Liljegren och ljusvasaller Fredrik Sandberg, Henrik Hagdahl och Andreas Nordangård.

Föreställningen genomfördes med stöd från Kultur Malmö och Statens Kulturråd, och det himmelska ljuset kom  från Prisma.

Medverkande

Ljusdesign
Dans
Text
Produktion
Sång
Musiker
Musikalisk ledning

Sök