Scenarkivet /

Dancing in the dark 2009

Dansstationen / Folkets Bio Malmö

HEDERSGÄST FRÅN ISLAND
I år gästas DANCING IN THE DARK av dansaren och koreografen Erna Ómarsdóttir från Island, som för sin ibland bisarra stil har liknats vid regissören och allkonstnären David Lynch. Sedan Erna 1998 gick ut från P.A.R.T.S. i Belgien, en av Europas mest välrenommerade skolor för modern dans, har hon arbetat som dansare för en mängd olika kompanier och koreografer. Jan Fabre och Les Ballets C de la B är några av dem. Vid sidan om har Erna flitigt skapat egna verk som hon turnerat med internationellt. Hon har också koreograferat och medverkat i musikvideor med engelska Placebo och landsmaninnan Björk. Under november och december befinner sig Erna Ómarsdóttir i residens i Malmö tillsammans med musikern Valdimar Johansson. Residenset organiseras av Skånes danskollegium (Dansstationen, Skånes Dansteater, Rörelsen och Danscentrum Syd) genom Internationella Dansprogrammet Malmö/Konstnärsnämnden.

Running Sushi
Running Sushi är också en liveföreställning med Liquid Loft som gästar Dansstationen på Palladium våren 2010. Till skillnad från filmen ges publiken som ser föreställningen möjlighet att påverka dess innehåll genom att välja vilka scener som ska spelas upp.

SU-EN
Våren 2010 har Dansstationen äran att på Palladium presentera urpremiären av SU-EN Butoh Company´s nya föreställning Blush, en feberhet föreställning som går i rodnande rött.

 


Sök