Scenarkivet /

HYPERFRUIT

Ludvig Daae / Joanna Nordahl / Turnéslingan Tre Scener

Kan internet och hur vi kommunicerar över internet användas som struktur för en dansföreställning? Vad händer om vårt nyckfulla sätt att uppleva information på nätet används som dramaturgi för en föreställning, där traditionella samband som “början, mitten, slut” eller “1, 2, 3” är utbytbara mot till exempel “1, 2, hund, lila, Beyoncé”?

Joanna och Ludvig är ständigt på resande fot, och de upprätthåller och lever ut största delen av sina mänskliga relationer genom sina datorer. Denna typ av kommunikation är något som de är vana vid och uppskattar, som barn av sin tid. Dock har de kommit till en avgörande insikt - det är oväntat komplicerat att möta kraven de har på sina relationer i denna digitala värld. En längtan efter närhet genomsyrar föreställningen och de kommunikativa hindren utmanar relationen både mellan Ludvig och Joanna och mellan dem och publiken.

Koncept, regi, koreografi och performance: Ludvig Daae och Joanna Nordahl
Producent: Sara Bergsmark
Kostym: Tove Berglund
Kompositör: William Rickman
Ljuskonsult: Chrisander Brun
3D animation/VFX: Petter Bergmar / Good Motion ”In memoriam” och trailer: Ossian Melin Filmproduktion: INDIO / Fotograf: Rob Witt, Producent: Kim Jansson, B-foto: Johnny Isaksson,
Ljus: Johan Gärskog, Ljus ass: Anton Höjer, Grip: Kalle Linde, Ljud: George Hagstrand, Hår/Make: Louise Linder, Prod. ass: Marcus Bile, Klippare: Milad Moore, Grading: Oskar Larsson, Online/Vfx: Markus Rosén

Med stöd av: Norsk Kulturråd (Arts Council Norway) och Stockholms stad.
Samproduktion: MDT, Dansstationen och Atalante.
Residens på Kinitiras Studio i Aten och O Espaço do Tempo i Portugal.
Produktionen är en del av EU-projektet [DNA] Departures and Arrivals, vilket är sam-finansierat av Europeiska Kommissionen genom programmet Kreativa Europa.

 


Sök