Scenarkivet /

FRIKTION

Agnes Mercedes Einerstam Karis 

Agnes Mercedes bjuder sina åhörare in i ett land fyllt av ordfrosseri och bubblande färgfriktioner i melodramatiska melodi portioner. Päronattack-taktarter, fruktstunds-toner och melankoliska moln majorer.. Hon har fr.a varit aktiv som scenartist, och gjort över 200 spelningar på alla sorters scener; Debaser, Norbergfestivalen, SXSW(Usa) osv.. Gillar även att producerar ljudillustrationer, bl.a för film, radio, och SVT.Arbetar överlag väldigt interdisciplinärt, och utformar även många av sina egna skivomslag, kostymer, scenografi själv. Närmare smakretare på: www.agnesmercedes.com

 

Jon Johansson 

Jon Johansson och gör både instrumentalmusik, elektronisk musik och något som ligger nära hörspel och ljudkonst. Han arbetar även med liveelektronik och nästan uteslutande med datorn som ger den största friheten, men har en också en förkärlek för enkla och primitiva instrument med sin taktilitet. Det är två ytterligheter av honom själv. Att komma bort från konserten och verket och närma sig det rumsliga och tillfälliga är det som intresserar honom just nu.

 

Kajsa Magnarsson 

Magnarsson är ljudkonstnär, tonsättare och sångerska. Hon arbetar ofta interdiciplinärt med utgång ifrån ett objekt eller material. I verket för Atalante har hon valt att utforska latex. Magnarsson drar sig inte för att vara politisk och provokativ i sina verk och utgår från dagens samhälle och aktuella frågor. För mer information om tidigare verk och andra pågående projekt besök www.kajsamagnarsson.tumblr.com

 

Louise Magnusson

Ljudkonstnär och kompositör. Jobbar ofta med en nostalgisk vinkel på minnen och historia, filtrerat genom noise och kollagebaserade ljudlandskap.Byggandet av egna instrument, det intuitiva arbetet med form och improvisation, är en del i ett försök att förena det elektroniska och det akustiska. Högfrekventa landskap och folkmusik möter ett samspel med noise och drone där essenser ska filtreras ut och få en subjektiv röst.

 

Helena Persson

Helena Persson närmar sig ljud genom installationer, soundscapes, live-framträdanden och tape-stycken. Hennes arbeten bygger på fältinspelningar med förkärlek för detaljer, där det subtila och fragila ofta hamnar i fokus.

 

Niklas Sjösvärd 

Niklas Sjösvärd är musiker och kompositör verksam inom den elektroniska musiken. Han har en bakgrund inom flera olika undergroundscener inom elektronisk musik och studerar för närvarande komposition och ljudkonst på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. I Januari kunde man höra stycket ”Wind Down” på Röda Sten Konsthall i ljudinstallationsform som en del av samlingsutställningen ”The Sounding Room”, och han har även gjort konserter med elektroakustisk musik och liveelektronik på 3:e Våningen Konsthall såväl som technospelningar på svartklubbar i Göteborg och runt om i Sverige.

 

Max Wainwright

Max Wainwright bygger och missbrukar elektronisk utrustning, med vilken han gör ljud. Han improviserar oftast, men hans maskiner vet minsann också hur man drar en vals i öronen!

Lisa Gustafsson, dansare och koreograf, med kandidatexamen i modern dans från Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance. Konsten är personlig och politisk, dödsallvarlig och givmild, genusfrågor är ett återkommande tema. Hen undersöker nära och aktiverande förhållningssätt till publiken, och är intresserad av den komplexa bilden i föreställningsform.

Marcella Steen tycker om små ting och den lilla människan. Rörelsen är grundläggande och det ska räcka. Hen vill vara lättillgänglig men möjliggör ett omsorgsfullt betraktande. Missförstånd ur missförstånd och det sköra i att existera och vara. Naiv i välmening, och fastnar i det obetydliga.

 

Tommy Carlsson

Tommy Carlsson går andra året på kompositionsprogrammet med inriktning Ljudkonst. Han har

mestadels jobbat och utvecklat idéer runt fältinspelningar av platser och fenomen som han tycker visarpå interaktioner mellan människa och natur. Under första året på kompositionsprogrammet gjorde Tommy två utställningar, ”Sprabery Resonate” på Röda Stens konsthall och ”Radiophonic

Disturbance” på Radiomuséet i Göteborg.

På Atalante kommer Tommy medverka vid en dronekonsert.

 

Simon Mattisson

Simon Mattisson är en kronisk mångsysslare som ibland, när planeterna allierar sig, tecknar. Resten av tiden spenderar han mest på att göra musik med olika processer som ofta involverar datorer och elektroniska instrument.

 

Olle Petersson

Olle Petersson, kompositör & musiker arbetar med att utforska den outömmliga världen av syntheserade ljud. På modularsynthar, bandspelare, samplers och oljudslådor skapas noise, drones, och fantastiska ljudlandskap.


Sök