Scenarkivet /

Gardenparty

Eva Ingemarsson / Tomas Ferm

Om objekten...

...Den vita kuben, den enklaste och enligt många den perfekta grundformen,
reducerades ytterligare och där uppstod ett tomrum, en plats-för människan... Skulpturerna är i varierande utsträckning lämpliga att duka upp något på, att stå och hänga vid, eller att sitta på...De vita kvadraterna står bla för något orört och rent, skulpturerna möter det liv som omger dem.

Tomas Ferm, konstnär

...Deras minimalistiska former varierar inbördes men de har alla ett kallt och stramt uttryck. Det kan vara fem gravar eller fem inbjudande trädgårdsmöbler.
Eva Ingemarsson, koreograf

I detta visuellt föränderliga rum träder människan/dansaren in. Hon kan komma från andra sidan, från de dödas rike eller från de levandes land men i en upplevelse av sig själv som död. Gardenparty handlar om människan som träder över tidens och upplevelsernas gränser. Om hennes önskan att återvända till det som en gång var, till det som stängts in i minnets trädgård och kanske om att få glömma sig själv en stund och låna någon annans liv.

I juni visades skulpturerna i utställningen Sven Lunds öga på Färgfabriken, Stockholm . Under vernissagedagen den 6 juni spelades dansföreställningen vid två tillfällen.


Sök