Scenarkivet /

Uttryckslabbet

UTTRYCKSLABBET 3-5 april. 22 personer som brinner för olika uttryck intar scenen.

 

Från den 1 januari 2003 har Atalante ett uppdrag för fri kultur i Västra Götaland. Nu presenterar vi stolt vårt första regionala samarbetsprojekt. Uttryckslabbet är en samarbetsgrupp, ett sinnenas forskarteam från Gerlesborg, som vill förmedla nya former av konstupplevelser. 2001 tilldelades gruppen Västra Götalandsregionens kulturstipendium för: “...kunskap, aha-upplevelser, dans, teater, ljud, musik, bild, rörelse i förening, som tar sin utgångspunkt i högst vardagliga företeelser som tändkulemotorer och purjolökar”.

PREMIÄR! torsdag 3 april kl 19 

spelas även fredag 4 april kl 19.00 och lördag 5 april kl 22.00. 

Fysisk teater/IMPROWISE med Michael Norlind. 

Väderrapport med Karin Mailänder, musik Stefan Forssén.

Michael Norlind är skådespelare med fysisk teater som specialitet. Nu senast var han med i Airisprojektet/konstnärer på företag. Karin Mailänder är en agerande scenograf, en uttryckare med rötterna i måleri och bland teaterkulisser.

 

 

lördag 5 april kl 16-22 

kl 16-16.30 Harrys inre liv

Ett dansverk med konstfilosofiska rötter och tändkulemotor! 

Koreografi och idé: Per Lilienberg, musik Harald Svensson, medverkande: 

Eva Dal, Anette Junebro, Susanne Keldsen, Karin Mailänder, Lisa Petersson.

 

kl 16.30-18.30 Föreläsningspärlor 

Sören Larsson: grundare av Larssons och Sotenäs teaterakademier, jobbar i Grotowskijs anda och har utvecklat begreppet Kroppens poesi. Torgny Greveby: om filosofi. Harald Svensson: jazzmusiker, kompositör, upphovsman till flera av Uttryckslabbets musikstycken. Lars Karlsson: om jag vore kulturminister. Yoko Ono: there is a way to survive…Annica Dahlström och Hans Kristian Simensen om biblioteket i Alexandria. Med mera! 

 

kl 19.00-19.45 Dalkullorna

Halmdoft, technomusik, smidesljud. Från en bombastisk middag skapad för Stenebyskolan, 

Nordiskt smidescentrum. Regi Sören Larsson, musik Harald Svensson, kostym Karin Mailänder, 

peruk Anette Junebro, medverkande: Michelle Collins, Eva Dal, Anette Junebro, 

Karin Mailänder, Anna Westberg. 

 

Kl 20.00-22.00 

... i fredags kom ingen till mej..., Susanne Keldsen och Malin Engström.

Vinyldisco, musikaliska lappkast, Magnus Lemark.

Röstdans på astroturfmatta, Eva Dal 

 

Kl 22.00-23.00 Fysisk teater/Improwise med Michael Norlind. Väderrapport med Karin Mailänder, musik Stefan Forssén. (spelas även den 3-4 april kl 19.00)

 

Utställning i foajén med Per Lilienbergs skulpturer och Anette Junebros halm. Per Lilienberg var under många år rektor för Gerlesborgsskolan. Han initierade en gränsöverskridande form där debatt, forskning och konst möttes. Per var en stor inspiratör och hans idéer ligger till grund för Uttryckslabbets verksamhet. Anette Junebro är it-designer, skulptör och grafiker. Hon medverkade i projektet www.varldensbilder.net som fick utbildningsakademiens stora pris 2001.

 Sök