Scenarkivet /

Did I ever tell you…?

Levande Musik

Anne Pajunen

Anne Pajunen är en mångsidig sångerska och musiker med en fot i nutida konstmusik och en fot i musikdramatik och performance. Hon har skapat en egen värld av iscensatta performanceakter med sång och instrumental musik. I arbetet med alla aspekter av en iscensättning strävar hon efter ett starkt visuellt uttryck tillsammans med musik, ljud och ord. Hennes föreställningar bygger ofta på interaktion med publiken eller minneslekar och reaktioner i stunden.

 

Gino Robair

Gino Robair är en amerikansk kompositör, improvisatör och slagverkare. I sina egna verk använder han sig bland annat av preparerat slagverk, analoga synthar och preparerat piano. Som kompositör har han skapat musik för dansföreställningar, radio, tv, stumfilm och gamelanorkester. Hans musik har uppförts i Nordamerika, Europa och Japan. Gino har samarbetat med bland andra Anthony Braxton, Tom Waits, John Zorn och Nina Hagen, och var med och grundade friformgruppen Splatter trio.

 

Spill

Spill är en kritikerrosad duo bestående av den australiensiske trummisen och slagverkaren Tony Buck och den tyska pianisten Magda Mayas. Duon bildades 2003 i Berlin och har turnerat över hela världen. De har givit ut tre album som duo och även spelat in skivor i samarbete med andra musiker som John Butcher och Damon Smith. De utvecklar improvisationsformen med fantasifulla prepareringar, och utmanar varandra med sina personliga sätt att närma sig sina instrument.

 


Sök