Scenarkivet /

TEATERNS DAG 25 mars 2017

Dansstationen

 Kl 11.00 – 11.45: Speed-date med Palladiums verksamhetschef, Dansstationens konstnärliga ledare, en tekniker och en producent.
Kl 11.00 – 12.45 Dansinstallationen ”This happens because of us” av och med Claudine Ulrich/Sardine Sauvage, för en besökare åt gången (max 18 st).
Kl 12.00 – 12.45: Rundvandring
Kl 13.00 – 13.40: Öppet rep “Ursäkta oss” med Khamlane Halsackda i Studion.
Kl 14.00 – 14.45: Rundvandring
Kl 15.00 – 15.40: Öppet rep “Ursäkta oss” med Khamlane Halsackda i Studion.

Öppen repetition – Ursäkta oss.
Khamlane Halsackda

Malmöbaserade Khamlane Halsackda är född i Laos och kom vid fyra års ålder till Storbritannien där han är uppväxt och utbildad till dansare. Han har dansat med ett flertal brittiska danskompanier, däribland Shobana Jeyasingh Dance Company, Random Dance, Bonachela Dance Company och Fabulous Beast Dansteater. Dessutom har han dansat i operaproduktioner på bland annat The Royal Opera House, Covent Garden och Malmö Opera. Idag koreograferar han sina egna verk och utöver det så är han en del av Malmös nyaste scen och produktionsstudio In-Discourse, på Kirseberg.

Dansstationen har tidigare visat hans verk Alias-på tungan (2010), A single act (2010), Yellow card (2012), What do you expect (2013) och The Doctor (2016). Hans verk undersöker våra idéer om identitet, hur identitet upplevs och vad den betyder för oss och andra.
Projektet han arbetar med nu har arbetstiteln Ursäkta oss och turnerar hösten 2017 som Dansnät Sveriges Nationella Samproduktion i 10 svenska städer, med förturné under våren.

This happens because of us
ett 1:1 möte - olika totallängd.
Claudine Ulrich

Åskådaren och dansare möts 1:1. Ensamma i ett avgränsat rum dansar hon för en människa utan att använda det visuella sinnet. Den enda indikationen för hennes improvisation är ett taktilt kontaktmoment och musiken eller tystnaden som åskådaren har valt. Ögonkontakt används såväl i vår vardag som på scen för att etablera en relation. I vår digitaliserade värld dominerar det visuella sinnet, och skärmarna reducerar mötesdimension från tre till två. This happens because of us sätter en kontrapunkt och flyttar mötet till det kinestetiska och taktila sinnet, kommunicerar med huden, luften och rummet. De fungerar som informationstransmitter och ska snarare möjliggöra en annan typ av informationsutbyte än att ersätta ögonen. Formatet 1:1 och den fysiska nära ger mötet direkthet, intensitet och såväl åskådaren som dansaren en spegling av sig själv.

Arr: Musik i Syd & Dansstationen

 


Sök