Scenarkivet /

Min mamma

Charlotte Engelkes

I denna smått galna dokumentärmusikal ryms nygräddade våfflor, sång- o dansnummer om piller, katter, längtan, missbruk samt en oändlig mängd cigarettfimpar.Det skulle kunna vara ett mörkt porträtt som målas upp på scenen – men tvärtom. Charlotte Engelkes skapar en kärleksfull hyllning till alla mammor i ett rasande tempo med brutalt ärlig humor. Ibland avbryts hon av sin egen mamma som sent i livet dokumenterats på film. I den ger hon svar på tal med sina säregna kunskaper om livet, tomtar, moderskapet i sig och universum.

ÖPPEN SCEN 13 SEP: Efter föreställningen är du välkommen till en öppen scen tillsammans med Charlotte Engelkes där vi alla kan spela våra mammor eller dela våra historier och det avtryck som vår närvarande eller frånvarande mamma lämnat oss med. Pågår i ca en timma och lämnar rummet öppet för dig som på något sätt vill dela med dig av din mamma eller för dig som bara vill lyssna till andras erfarenheter.

KORT OM KOREOGRAFEN: Charlotte Engelkes är en genreöverskridande regissör och performanceartist som tveklöst rör sig mellan dans, teater, performance och opera – allt framfört på hennes eget högst personliga sätt. Hennes konstnärskap kännetecknas av humor, överraskningar, överdådiga kostymer och genial galenskap. Engelkes är en stor scenpersonlighet – färgstark, fantasifull och fullkomligen fantastisk.

CREDITS:

Koncept och idé: Charlotte Engelkes, Sophie Holgersson
Regi: Charlotte Engelkes
Koreografi: Charlotte Engelkes, Bo Arenander
Musik: Willi Bopp
Text: Sophie Holgersson, Charlotte Engelkes samt Inga Engelkes och Ulfva Holgerssons kvarlämnade anteckningar.
Kostym: Anna Ardelius Ljus: Karl Svensson
Video: Erik Pauser
Animationer: Venus Krantz, Alessandro Stigiliano
Foto: Mats Bäcker
Med stöd av: Statens Kulturråd, Kulturbryggan, Konstnärsnämnden, Sveriges Författarfond Turnerar genom

Dansnät Sverige. Spelas även i Lund 11 september.

 


Sök