Scenarkivet /

City Mirage

City Mirage

Olika ljud formar vår förståelse av en plats och öppnar oss olika dimensioner av tid och rymd, som leder och formar vår tolkning. Videon utgör en visuell ram för en levande improvisation, de olika uppträdande konstnärerna ger impulser till varandra som tillsammans förmedlar en tolkning, rörelse och formar en gemensam berättelsetråd. En kombinerad afton film, lyrik, performance och ljudkonst, presenteras av City Mirage assemble som en gemensam improvisation. 

 

Nina-Maria Oförsagd (FIN), Video (visar videosekvenser från samlingen Still Images in the Future). *

Hannele Mikaela Taivassalo (FIN), Lyrik (läser upp fragment ur hennes roman, In Transit). *

Per Viktor Hjalmarsson (SVE), Flygel, Röst, Ljud

Sergio Castrillón (COL), Cello

Philip Holm (FIN), Bas

 

Romanen; In transit handlar om människor i rörelse. Det är en berättelse om att ständigt vara en främling, var man än är, men också om att vara hemma överallt. Framför allt är det en berättelse om begär och att våga låta sig ledas av lusten. –Förlaget 

 

Videosekvenserna; Still Images in the Future handlar om olika versioner av jaget, som roterar och färdas genom tid, som tolkas genom olika performance av gästkonstnärer i filmen, i ett Asiatiskt landskap där vid skymningen äldre människor går ner till hamnen vid en döende flod i för att dansa och minnas. 

 


Sök