Scenarkivet /

Besatt - av tider som flyr

Niklas Rydén / Clara Gustavsson

Tanja Andersson är dansare och koreograf som varit aktuell på Atalante de senaste åren i föreställningar med egna gruppen Slip of the Lip. Tanja är också ljuddesigner som gör musik till bland annat dans. 

 

Moa Asklöf Prescott är cirkusartist och performer från Göteborg, numera bosatt i Köpenhamn. I kväll blir det balans, risk och charm i form av en kontaktannons. 

 

Sara Axelsson är danskonstnär som efter många år i Berlin kom tillbaks till Göteborg för ett drygt år sedan. Hon gick då i princip direkt från tåget till Atalante och gjorde en soloimprovisation på Destination Atalante. 

 

Magnus Bergström är basist och har funnits med på Atalante i många sammanhang. Är aktiv i många musikaliska sammanhang men arbetar också med film och dokumentation. 

 

Saga Björklund Jönsson är frilansande kompositör, regissör och sångare som arbetar i ledningen för NewOpera CO. Hon är också verksam i Teater Bataljonen och The Mainstream. 

 

Michele Collins är performanceartist och estradör som funnits i tongivande kretsar inom den experimentella scenkonsten i Göteborg sedan 1980-talet. 

 

Clara Gustavsson Clara Gustavsson är sångerska och artist med fokus på populärkultur från förr. Hon har tillsammans med Niklas Rydén skapat flera kabaréer på Atalante. 

 

Tuva Hildebrandt är danskonstnär som kommit till Göteborg för en Master i performance på HSM. Hon har bott många år i New York och har med inspiration därifrån stort intresse för och kunskap om olika somatiska praktiker.

 

Amanda Nordmark är dramatiker och skådespelare, bland annat i Teater Bataljonen. Hon arbetar sedan ett år också som producent för NewOpera CO och Destination Atalante. 

 

Martin Oldsberg är frilansande munspelare med en härlig uppsättning pedaler och ett oräkneligt antal munspel i väskan. Martin har ett förflutet som filosof. 

 

Tommy Olsson är gitarrist som arbetat med Niklas Rydén sedan 1982. Han spelar i olika sammanhang men gör också animerad film tillsammans med pianisten Anders Persson under namnet Enkel in je Hoofd. 

 

Rasmus Persson är ljuddesigner och ljudkonstnär som är aktuell i många sammanhang inom den nya musiken och ljudkonsten. Han har nyss släppt en egen skiva och är sedan några år ljudchef på Atalante. 

 

Niklas Rydén är konstnärlig ledare för NewOpera CO och Atalante. Har sedan Varieté Atalante 1990 varit med och skapat många varietéer och kabaréer vid sidan av arbetet som kompositör, dramatiker och filmare. 

 

Uncas Rydén är frilansande musiker och författare med eget band och egna låtar på både svenska och engelska. Har sedan många år en egen julkonsert från vilket vi får höra några låtar. Är också statsvetare och Quiz-ledare. 

 

Eva Svaneblom är danskonstnär som just nu går en tvåårig Master i performance på HSM i Göteborg. Hon är precis som de andra dansarna medlem i Konstkollektivet Högen som regelbundet uppträder på Atalante. 

 

Laura Voutilainen är danskonstnär som efter några år i Göteborg flyttat till Berlin. Laura har ett förflutet inom street, modern dans, men också experimentell cirkus och performance. Laura arbetar också med folkhälsa. 

 

Linda Wardal är dansare och koreograf från Göteborg som varit aktuell på Atalante i flera uppsättningar på senare år, bland annat Burn baby burn tillsammans med Slip of the Lip. 

 

Viktor Wendin är ljusdesigner och scenmästare på Atalante sedan 2003. Han har medverkat med sin stora erfarenhet som ljussättare i många av Atalantes och NewOpera CO:s uppsättningar genom åren. 

 

Ebba Westerberg är en slagverkare med bred repertoar som syns i många sammanhang inom jazz, men också inom fri, improviserad musik och på teaterscenen. 

 

Karin Wiberg är frilansande violinist, bland annat inom kammarmusik med fokus på musik av kvinnliga tonsättare. Karin är också kompositör och improvisatör, ofta i sceniska sammanhang. Bl.a. i Stensöta, Kristall och Damkapellet. 

 


Sök