Scenarkivet /

Teaterbaren/Kulturellt kapital

Cinnober Teater

CINNOBER TEATER OM  KVÄLLENS DRAMATIKER

Lisa Langseth (f.1976) har studerat skådespeleri på Kulturama i Stockholm. Hon har gått Biskops-Arnös dramatiklinje och Dramatiska institutets Dramatik/dramaturgi utbildning. Hon tillhör för närvarande den så kallade Dramatikergruppen på Dramatens scen Elverket. Hon har skrivit, och i vissa fall även regisserat pjäserna:

Mannen som vann världen, Scen Inkonst, Malmö 2002
Godkänd
, Stockholms stadsteater 2002
Frigiven (m. Agneta Pleijel och Lucas Svensson) Göteborgs stadsteater 2003
Slättskymning, Upsala stadsteater 2004
Märk mig, barnpjäs, Riksteatern 2004

Den älskade tilldrar sig i ett rum i ett hus på landet, där Katarina, en 23 år gammal f.d. fabriksanställd, har förskansat sig. Hon har gett upp sin förortstillvaro och sin truckkörande pojkvän och lever i en pågående förälskelse till en 15 år äldre dirigent. Hon berättar historien om sig själv och den hon blivit medan hon läser, studerar, och lyssnar till den musik som fått avgörande betydelse för hennes nya liv. Hon har gjort en mental klassresa och är beredd att offra en hel del för att börja på nytt. Frågan är ändå vem som offrar sig för vem och för vad.

Den älskade hade premiär på Lilla Elverket den 8 oktober 2004 i regi av författaren och med Noomi Rapace i rollen som Katarina.


Sök