Scenarkivet /

Teaterbaren/På tjejers villkor

Cinnober Teater

TEATER CINNOBER OM KVÄLLENS DRAMATIKER

Sara Kadefors växte upp i Landvetter. Hon utbildade sig först till journalist på folkhögskola och intresserade sig tidigt för radiomediet. Hon har gjort program som Morgonpasset och Söndagsskolan samt arbetat på SVT:s Filmkrönikan som recensent och reporter. Idag skriver Sara Kadefors manus till teveserier och film, samt ungdomsböcker. För boken Långlördag i city tilldelades Sara Kadefors 2001 års Slangbella, ett debutantpris för barn- och ungdomsböcker. Sandor/Ida fick Augustpriset 2001 i klassen bästa barn- och ungdomsbok och har filmatiserats. Novellfilmen Välkommen till Thomas och Jill hade premiär under Göteborgs filmfestival 2002.

Hänga ut , som är Sara Kadefors debutpjäs, berättar om tre tonårstjejer som står och väntar vid en korvkiosk på en kille som de alla är kära i och som ska ta dem till en fest. I kiosken arbetar Kerstin, som står inför nedläggningshot om hon inte säljer mer snabbmat. Hon har gjort erfarenheter i livet som hon är rädd att tjejerna ska upprepa och blir något av de tre tjejernas mentor och förtrogna. Samtidigt är hon för dem en vuxen i en oförstående vuxenvärld. Till slut kommer en kille förbi som varit på festen tjejerna ville gå till. Han blir ifrågasatt och får mot sin vilja försvara sin påstådda svekfulla manlighet.

Hänga ut hade premiär på Dramatens lilla scen den 3 april 2004 i regi av Christian Tomner

Mer av Sara Kadefors (med premiärår)
Pjäsen Hundliv (2004)
TV-serien Orka! Orka! (2004)
Biograffilmen Fröken Sverige (2004)

Biograffilmen Sandor Slash Ida (2005) har även spelats som teaterpjäs på Bohusläns Teater i dramatisering av Sofia Fredén hösten 2004.


Sök