Scenarkivet /

Teaterbaren/Konsten att göra ett barn

Cinnober Teater

CINNOBER TEATER OM KVÄLLENS DRAMATIKER

Marie Lundquist kommer från Jönköping, har arbetat som bibliotekarie och är nu bosatt i Stockholm. Hon arbetar som författare, översättare och kulturskribent. Skriver om litteratur och fotografi i Svenska Dagbladet och undervisar vid olika författarutbildningar och skrivarkurser. Hon debuterade 1992 med Jag går runt och samlar in min trädgård för natten.
Konsten att göra ett barn  hade urpremiär i Radioteatern 2000. Regissör var Åsa Kalmér. Mannen spelades av Mikael Persbrandt och Kvinnan av Lena Nilsson. Pjäsen valdes som Sveriges bidrag till Prix Italia 2000 och är översatt till engelska och franska. Marie Lundquist har också skrivit pjäsen Mammor får inte dö som gavs av Radioteatern 2005, med samma regissör. Medverkade gjorde Malena Engström, Monica Stenbeck, Gösta Ekman och Stig Larsson.
Utgiven lyrik och prosa
Jag går runt och samlar in min trädgård för natten (Bonnier Alba 1992)
Brev till de sovande (Bonnier Alba 1993)
Astrakanerna (Bonnier Alba 1995)
Istället för minne (Bonnier Alba1997)
En fabel skriven på stenar (Albert Bonniers förlag 1999)
En enkel berättelse (Albert Bonniers förlag 2002)
Monolog för en ensam kvinna (Albert Bonniers förlag 2005)
Har översatt av Jon Fosse: Dödsvariationer (för Radioteatern 2002), 
Vinter (för Teater Giljotin 2003) och De döda hundarna (för förlaget 
Colombine 2005)Tre av Marie Lundquists  böcker är översatta till arabiska, franska och nederländska. Hennes dikter har översatts till norska, danska, polska, engelska, tyska, spanska, ryska, estniska, litauiska, grekiska och kinesiska.


Sök