Scenarkivet /

Rintrah Roars - Argument in Burden'd Air

Åsa Unander-Scharin

Rintrah Roars - Argument in Burden'd Air, Fotograf: Carl Unander-Scharin

Rintrah Roars - Argument in Burden´d Air är en koreografimaskin laddad med rytm, rörelse och poesi. På väggen syns en blåklädd dansare framför Blakes porträtt av Isaac Newton som med sin passare mäter universum. Samtidigt som en röst läser Blakes profetiska text utför den blå dansaren en serie gester och rörelser som illustrerar, kommenterar och upplever orden. I bakgrunden hörs en asymmetrisk maskinmässigt upprepand rytm. 

Med hjälp av en muspekare samt skrivna instruktioner på ett bord framför videoinstallationen, fick publiken möjlighet att likt en DJ manipulera den ovan beskrivna koreografin.

Instruktioner:

Genom att rulla kulan till olika positioner kan du förändra dansarens rörelse. Pekarens horisontella position förflyttar looputsnittet fram och tillbaka i koreografin och texten, medan förflyttningar i höjdled styr längden på det röst- och rörelsefragment som upprepas. Högst upp blir rösten och rörelsen till stammande stavelser, medan de i mitten blir till ord. Längst ner framförs längre fraser och gester som också skapar arpeggion av spökdansare. När pekaren dras långsamt och jämnt från vänster till höger visar sig koreografin och texten i sin ursprungsversion.

Läs mer

Medverkande

Idé
Text
Koreografi
Gestik
Röst- och ljudprogrammering
Musik
Interaktiv video
Röst

Sök