Scenarkivet /

Happening Paradise?

Scentrifug/Petter Jacobsson & Thomas Caley

Happening Paradise?, Fotograf: Maria Stålhammar

Människans sökande efter en bättre tillvaro kan sammanfattas i orden "längtan, väntan och förväntan" vilka är temat för denna meditativa dansinstallation som består av en rörelseinstallation och en videoinstallation. Rörelseinstallationen genomfördes av ett femtontal strömstadsbor och sommargäster i åldrarna 9 - 45 år i Stadsparken i Strömstad under sex sommarkvällar. Videoinstallationen som bestod av en förkortad version (16 min) av videoverket Post Paradise visades samtidigt på en uppspänd filmduk i parken. 

Installationen var inte en föreställning i traditionell mening utan kan ses som ett förlopp där publiken själva kan välja vad de vill se och hur länge de vill följa förloppet. Deltagarna var utplacerade i parken bland publiken, de hade olika uppgifter som de skulle utföra men de bestämde själva när och hur lång tid de vill ta del vilket tillförde ett mått av oförutsägbarhet åt installationen. 

Happening Paradiset? ingick i MDT C/O, Moderna Dansteaterns verksamhet under perioden 2007 - 2008 då teatern på Skeppsholmen byggs om. 

Läs mer

Medverkande

Koncept
Koreografi
Musik
Dans
Kostym
Video
Videoredigering

Sök