Scenarkivet /

Happening Paradise?

Scentrifug/Petter Jacobsson & Thomas Caley

Installationen Happening Paradise är den trede delen i en serie på temat Paradise som inleddes med dansföreställningen Paradise? (hösten 2006 Moderna Dansteatern) som följdes av videoverket Post Paradise (våren 2007, Danscentrum Stockholm).

Temat, kan beskrivas som en ordlek som förenar det abstrakta begreppet "paradis" med den konkreta orten Paradise  och kom till som en roadmovie baserad på en resa mellan orterna Chichago och Paradise i USA. 

I Strömstad har koreograferna arbetat tillsammans med lokala dans- och konstlivet genom workshops med lokala deltagare och tillresta "sommargäster" 

Kommentarer från medverkande  ur artikeln "Ny Happening i Strömstads Stadspark" i Bohuslänningen av Maria Rademark, 18/7 2008:

"Bäde filmen och livedelen är väldigt meditativ, där deltagarna utför vissa gemensamma rörelser i mönster, inflikar Thomas Caley." 

"Jag dansar på fritiden och blev nyfiken på vad det här var för något, sedan är det roligt att det är nya lärare också, säger Jeanette Espedal."

som också tillägger följande:

"Det är ett jätteroligt och spännande projekt. Just det att man är en del v gatubilden och sedan gör något irrationellt, säger hon."

Dansläraren Nina Sire kommenterar installationen i artikeln "Blixtvisiter från Paradiset" av Lena Andrén i nättidningen Nummer, 15/6 2008.

"Man kommer inte att veta på förhand var, när eller vad som kommer att hända. Helt oväntat kommer dansarna att dyka upp och försvinna. Det skall bli väldigt roligt att se folks reaktioner och hur de tar det." 


Sök