Scenarkivet /

TEATERNS DAG 23 mars 2013

Dansstationen

Öppet hus med bland annat öppen repetition, konserter och rundvandringar i detta unika hus med lång historia. Numera är Palladium en musik-och dansscen för Musik i Syd och Dansstationen.

RUNDVANDRING kl 12.15 och 14.00. Följ med på rundvandring i Palladiums magnifika lokaler, se den specialkonstruerade scenen och få veta mer om husets spännande historia. Det var till exempel här som Carola slog igenom med ”Främling” i melodifestivalen 1983, men även Jussi Björling och komikerparet Helan och Halvan har stått på scenen. Har vi tur så håller sig husspöket borta!

KONSERT kl 11.00 – 12.00 Kaffekonsert med verk av Bartók, Prokofjevs, Brahms m.fl. Programmets utgångspunkt är några av de bästa verken ur duo- och solorepertoaren för violin, viola och cello. Ingår i Malmö International String Festival.

ÖPPEN REPETITION kl 13.00 Följ koreografen och dansaren Khamlane Halsackdas arbete med det nya verket What do you expect? Öppen repetition i Studion. OBS! Max 45 personer. Först till kvarn gäller!

KONSERT kl 15.00 – 16.00 Eftermiddagskonserten, ger Sergej Rachmaninoff: Sonat för cello och piano i g-moll, op. 19 och Maurice Ravel Stråkkvartett i F. Ingår i Malmö International String Festival.

 

Medverkande

Dans

Sök