Scenarkivet /

LÖVET

Dansstationen / Månteatern

Ett sceniskt allkonstverk om utanförskap och konsten att passa in!
En lärare ger sina elever nya namn som Miss Strong, som älskar att synas och ta plats. Och Lövet, är det ett öknamn eller smeknamn? En person som skiljer sig från de andra, ett löv som ljudlöst och obemärkt singlar i luften.

Detta är berättelsen om Maja, Lina, Simon, Kim och Lövet som vi först möter som vuxna på en klassåterträff. Vi får kika fram och tillbaka genom ett nyckelhål i tiden. Vad gör vi för att passa in? Kan vi välja att ställa oss utanför? Hur tilldelas vi olika roller? Där barnet i publiken kanske kan känna igen sin egen vardag kan en vuxen minnas. Manusförfattare är psykoanalytikern Ann-Sofie Bárány, som bl a gjort världens första textbaserade pjäs för spädbarn med Suzanne Osten och Unga Klara. Hon backar inte för det allvarliga och ibland kan det allvarliga bitvis vara riktigt roligt.

Regi Olle Törnqvist, koreografi Sara Ekman/Alexandra Göransson. Medverkande: Jonas Örknér, Sara Ekman/Alexandra Göransson, Lillemor Hjelm, Mats Granath, Hanna Sjögren. Manus: Ann-Sofie Bárány. Scenbild/kostym: Leif Persson. Musik: Anders Ortman. Ljus: Ida Eklund. Föreställningen hade urpremiär i Lund under Bibu 2012 och Malmöpremiär hösten 2012.

 


Sök