Scenarkivet /

Desiring Machines

Erik Dæhlin

Föreställ dig en kropp. Denna kropp är en kvinna. Hon har ett namn.

 

Föreställ dig flera namn som tillhör olika kvinnor samlade och porträtterade i ett ständigt växande familjealbum. Albumet utgör ett historiskt kartotek av realiteter.

 

Tänk dig att denna krets av kvinnor kastar skuggor, precis som den ensamma kvinnan kastar skuggor. I skuggorna blir figurerna synliga, förändras, förvrängs till en annan och försvinner. Bunden till denna kropp, latent närvarande i rummet, är de alla närvarande.

 

Desiring Machines är ett musikteaterprojekt med utgångspunkt i en krets av kvinnofigurer. I ett visuellt och auditivt rum har vi i samarbete med en grupp dramatiker och författare försökt att framkalla och överexponera olika kvinnofigurer. Både genom att låta dem stå ensamma, men även genom att låta dem ingå förbindelser med varandra: En rad historiska och mytiska kvinnliga karaktärer från antiken fram till vår tid, porträtteras genom narrativa brottstycken, realistiska bilder, surrealistiska glimtar och läckage. Allting som delar av en mångfacetterad begärmaskin eller kropp, sammankopplade i ett sceniskt kollage där publiken är en av kretsarna.

 

Medverkande

Komposition
Regi
Scenbild
Ljus
Sång
Musiker

Sök