Scenarkivet /

A love Story – Snövit Hedstierna

A Love Story är en serie samtal om rörlig bild i Atalantes foajé, där konstnärer visar exempel på scener ur filmer som inspirerat dem i deras konstnärliga arbete.

Snövit Hedstierna är sedan 2008 bosatt i Berlin och numera stationerad i Montreal. Hon har under de senaste fyra åren skapat flera omtalade performanceverk och bildsviter som har visats nationellt och internationellt. Hon använder blandtekniker med foto, video, installation, performance och ljud för att skapa sina undersökande verk och arkiv, där publiken ofta bjuds in som deltagare och medskapare.

Snövit Hedstierna studerar föreställningar och normer om kropp och identitet i relation till samtida genuspolitik, det kollektivt undermedvetna och existentiell filosofi. Hon reflekterar, ifrågasätter och korrigerar samhälleliga rättigheter, begränsningar och friheter i relation till status och traditionella normer.

Under 2014 har Snövit Hedstierna residens på Konsthallen Lokstallet i Strömstad, hon har fått Nordisk Kulturfonds konstnärsstipendium 2014, och hon deltar i grupputställningen "Norm.Alt" på Skövde Konsthall 13 september–16 november.

 

Medverkande

Medverkande

Sök