Scenarkivet /

Ensemble Aleph/Curious chamber players/Duo Ego

Ensemble Aleph och Curious chamber players möts i ett fransk/svenskt samarbete. Tre akter där ensemblerna växelvis spelar enskilt och tillsammans och som bjuder på ett fullspäckat program med verk av svenska och utländska tonsättare. Duo Ego har premiär för projektet Skyltmusik, där de fokuserar på texten i verken.

Två kammarensembler inriktade på samtida musik möts i ett fransk/svenskt samarbete. Till grund för kvällens arrangemang ligger tre akter där ensemblerna växelvis spelar enskilt och tillsammans. Här bjuds ett fullspäckat program med verk av svenska och utländska tonsättare. Mellan akterna bjuds på mingel, presentationer och andra överraskningar.

Franska Aleph har funnits sedan 1983 och utmärker sig som en innovativ ensemble som ofta blandar in teatrala moment i sina konserter. Med fokus på nybeställning av unga tonsättare startade de ”Forum international des jeunes compositeurs” som ger tonsättare från hela världen möjlighet att genom nära samarbete med ensemblen skriva och få framfört nya verk.

 

Curious chamber players är en svensk ensemble för nutida musik som startades 2003 av Malin Bång, tonsättare och Rei Munakata, dirigent och tonsättare. Ensemblen har rönt stor internationell framgång och deltar regelbundet i festivaler för nutida musik världen över. Instrumentationen består förutom av traditionella instrument också ofta av ljudande objekt, såsom ballonger, köksredskap, äggskal, e.t.c..

Ensemblerna träffades första gången i Paris 2012, när de gjorde en gemensam konsert på Theatre Dunois. De framförde då tillsammans ett nybeställt verk av Vincent Carinola, Nature morte. Detta verk har blivit ensemblernas gemensamma signaturverk och kommer att framföras även denna konsert.

 

 

Duo Ego bildades 2001 av sångerskan Monica Danielson och slagverkaren Per Sjögren. Repertoaren består av musik skriven de senaste decennierna, varav ett tjugotal verk är beställda och uruppförda av Duo Ego. Duo Ego har turnerat i bland annat Sverige, USA och Ryssland. De tilldelades 2010 Föreningen Svenska Tonsättares interpretpris och 2013 Carin Malmlöf-Forsslings Artistpris av Kungliga Musikaliska Akademien.

 

Medverkande

Medverkande
Teknik
Medverkande
Arrangör

Sök