Scenarkivet /

GAS 2015

GAS

GAS festivalen 2015 handlar om mötet mellan den elektroniskt skapade musiken och den visuella gestaltningen, om mötet mellan elektroniska ljudvärldar och det akustiska instrumentets resonans. Festivalen tar sin utgångspunkt i en serie konserter med olika duos, soloakter och installerad videokonst. GAS har som tradition och som mål att låta olika konstnärliga uttryck mötas på en och samma scen, vilket skapar en möjlighet för vår publik uppleva något överraskande och kanske rent av omtumlande.

 

Temat för GAS festivalen 2015 utgår från mötet mellan den ”osynliga” musiken, skapad och klingande via högtalarmembran och kretskort och det fysiskt närvarande och det akustiskt klingande instrumentet. Med det här mötet så önskar vi visa på behovet av närvaro och rumslighet och hur detta ofta är avgörande för att nå en berörande gestaltning och för att som publik nå en känsla av tillhörighet i det mänskliga mötet. Det handlar om musiken i rummet, den fysiska upplevelsen av både musiken och att dela denna upplevelse med andra människor. Detta hoppas vi kommer att ske via konserter där improvisation och strängt noterad musik möts och där visuella projektioner – videokonst – möter musikens gestaltning.

 

Kvällen på Atalante bjuder på konserter med den amerikanska slagverkaren Jennifer Torrence som kvällen till ära uruppför den Franske tonsättaren François Sarhans verk No say No way. Kvällen fortsätter med tyska duon Markus Mehr & Stefanie Sixt som presenterar Re-Directed, ett audiovisuellt verk som tar upp frågor som etik och rätten till privatliv i vårt moderna informationssamhälle. Kvällen på Atalante avslutas med den estniske musikern Toms Aunins, vars musik rör sig i gränslandet mellan noise, elektroakustisk musik och drone.

 

Medverkande

Komposition
Musik
Video
Musik

Sök