Scenarkivet /

Fotnot till Rödluvan och Vargen

Camilla & Jimmie

Fotnot till Rödluvan och Vargen utforskar relationen mellan en kvinna och en man, hängivenhet och destruktion, kärlek och det okända mörkret. I detta mystiska och magiska landskap utspelar det sig ett möte – ett försök att nå varandra – där rädslan för, eller också möjligheten att förlora sig själv är central.

 

Det finns ett flertal versioner av sagan om Rödluvan och Vargen. I denna föreställning leker och letar sig Camilla & Jimmie mellan och igenom berättelserna, för att skapa en ny berättelse, i ett försök att öppna upp för nya berättelser, nya sätt att förstå oss själva och vår egen samtid.

Med en barnslig och teatral estetik tar de med publiken in i sitt hemsnickrade teatermaskineri där föremål växer upp ur marken och ut genom väggar. Kroppar tumlar omkring, och mer eller mindre igenkännliga figurer från både saga och verklighet tågar in i denna mystiska seans. Föreställningen rör sig på kanten mellan det vardagliga och det katastrofala, det goda och det onda och mellan verklighet och saga. I jakten på mening.

 

Camilla Vislie och Jimmie Jonasson jobbar med fysiska och visuella tablåer. Med en fascination för det öppna och mångtydiga, det långsamma och det skeva, utforskar de ett scenspråk i brytningspunkten mellan teater, dans och installation.

 

Se filmad dokumentation här. 

 

 

Medverkande

Koncept
Regi
Medverkande
Musiker
Kostym
Ljus
Konstnärlig assistans
Scenografiassistent
Kostymassistent

Sök