Scenarkivet /

Akvarium

Man Must Sing

Alice ligger vaken om nätterna och oroar sig för det stegrande klimathotet. Dante är hemlös och funderar mest på hur han ska få ihop pengar till härbärge och mat. Men livscoachen Ewa har lösningen på alla deras problem. Eller?

 

Akvarium är en nyskriven kammaropera på svenska i en akt skapad av den språkligt explosiva poeten Naima Chahboun, den högaktuelle tonsättaren Roger Assar Johansson, den samhällsengagerade regissören Gunilla Johansson och den normkreativa vokaltrion Man Must Sing. Den handlar om individuella lösningar på strukturella problem, om ett bad i det Marinbiologiska forskningscentrets akvarium, och om att våga konfronteras med livets mörka sidor. Titeln är inspirerad av den uppmärksammade ”Idélista över lustbetonade aktiviteter” som använts inom svensk psykiatri. Här listas olika aktiviteter som ska få akut deprimerade personer på bättre humör. Punkt 137 på listan lyder: ”Sköta om ett akvarium.”

 

Tre människor, individer och artister förenas i lusten att göra musik. Med tre röster och tre viljor arbetar Man Must Sing alltid med nyfikenhet och sceniskt berättande. Man Must Sing har producerat flera halvsceniska föreställningar som har framförts runtom i Västsverige. Man Must Sing arbetar ständigt för att integrera jämställdhet, aktuella samhällsfrågor, genusperspektiv samt övriga normkreativa perspektiv i hela verksamheten.

 

Se filmad dokumentation här.

 

 

Medverkande

Kompositör
Libretto
Regi
Scenografi
Kostym
Ljus
Mask
Ljusteknik
Regiassistans
Musik
Sång

Sök